Vilka typer av bettingbonusar finns det?

Även om välkomstbonusar inte har lika stor betydelse idag som innan finns det fortfarande en del bettingbonusar att tillgå på bettingsidor. Det vanligaste är en välkomstbonus där du får en viss procent på din första insättning. Idag ser den ofta ut på följande vis: 100 % upp till 100 kronor. Denna summa kan du sedan använda på oddset. Oftast krävs det någon form av omsättning innan det går att ta ut beloppet. Men det finns även några andra bettingbonusar som du kan ta del av hos vissa spelbolag. Dessa presenterar vi här nedan.

Freebet/gratisbet

Ett gratisbet eller freebet som det också kallas är precis vad det låter som, ett gratis spel. Det kan till exempel innebära att du får ett 100 kronor freebet på valfri La liga match under en helg. När du kryssar för en match ur spanska ligan kommer du få upp ett alternativ där du kan använda ditt gratisbet. Det är viktigt att man läser igenom villkoren inför ett sådant bet. Ibland är det nämligen endast giltigt om man spelar live och då gäller det att ha koll så man inte missar matchstart. O du skulle gå med vinst på ditt bet är det vanligt att du måste omsätta din vinst ett antal gånger innan bonusbeloppet omvandlas till riktiga pengar. Säkerställ också så att oddset är bra!

Ett riskfritt bet

Ett riskfritt bet är inte riktigt samma sak som ett gratisbet även om det är snarlikt. När det kommer till ett riskfritt bet måste du ha gjort en insättning med dina egna pengar. Det kan precis som i exemplet ovan betyda att du får ett 100 kronor riskfritt spel på en viss liga. Det betyder att om du lägger ett bet och din spelkupong inte går in så får du tillbaka dina 100 kronor. Precis som innan kan denna bonus komma med ett omsättningskrav eller utan. Sedan den svenska spellagen trädde i kraft är det inte längre lika vanligt med dessa bonusar men de förekommer vid enstaka tillfällen. Särskilt i dessa tider när ligorna precis har kört igång igen efter att ha haft ett ofrivilligt uppehåll efter att coronapandemin orsakade en paus.

Det bästa sättet för att se om du kan få ett freebet eller riskfritt bet är att hålla koll på spelbolagens sajter eller se om du får ett mejlutskick med bonusar. De flesta spelbolag har en kampanjsida där de listar alla aktuella erbjudanden för både betting och casino.