Vad är Europatipset och vad går det ut på?

Om du är intresserad av betting är du antagligen bekant med spelet Europatipset. Det är många spelare landet över som vänder sig till Svenska Spel för att få ta del av den här spännande bettingmöjligheten där du varje vecka kan prova på att satsa rätt inom ett antal europeiska matcher. Det är fullt möjligt att kamma hem stora belopp om du har turen samt strategin på din sida, och sedan sin lansering har Europatipset bara fortsatt att växa i popularitet. Hur går dock Europatipset till och hur kommer du igång med satsningarna?

Mer om Europatipset

Det var år 1993 som Europatipset lanserades, och än idag spelas det flitigt runtom i landet. Det du ska göra är att antingen satsa på 1, X eller 2 inför 13 olika fotbollsmatcher. Dessa matcher äger rum i Europa, och det är inte ovanligt att de spelas i bland annat Spanien och Italien. Att satsa på 1 syftar på hemmaseger, X är oavgjort och 2 är bortaseger.

Vad det innebär att köpa en andel

Om du betalar för att ingå i någon annans spel kallas detta för att köpa en andel. Du satsar med andra ord inte på egen hand, utan du köper dig in i en annan persons spel. Det är vanligt att en andel kostar omkring 200 kronor, och det kan vara ett smart val för dig som inte har någon större erfarenhet av Europatipset. Istället för att själv sätta dig in i hur allting går till kan du bara haka på någon annans spel och sedan dela på den eventuella vinsten.

Det är möjligt för vem som helst att besluta sig för att starta upp ett lag. Det gäller bara att se till så att ett visst antal spelare faktiskt vill gå med i ditt lag. Varje lag brukar bestå av omkring 50 personer, och de mer populära lagen säljer snabbt slut på platser. Om du vill köpa en andel är det därför en god idé att noga se igenom dina valmöjligheter.

Att komma igång med Europatipset

Det kan utan tvekan vara spännande med betting, men hur går du tillväga för att komma igång med just Europatipset? Oavsett om du vill börja satsa på egen hand eller köpa en andel gäller det först av allt att du registrerar dig hos Svenska Spel. Detta tar inte någon längre tid tack vare att du smidigt kan identifiera dig med hjälp av mobilt BankID. Därefter anger du diverse personuppgifter och inom kort är du nu medlem hos Svenska Spel.

Väl medlem drar du nytta av en av spelsajtens betalningsmetoder för att göra din första insättning. Nu är det bara att klicka dig bort till Europatipset och börja satsa. Beloppet som du potentiellt kan vinna beror på matchernas resultat. För att nå det där efterlängtade miljonbeloppet måste du dock ha prickat rätt på alla 13 matcher. Det är därför inte det lättaste att vinna, men när allt kommer till kritan är den spännande upplevelsen självklart det allra viktigaste!