Bästa oddsen på trav

Tycker du att trav är en intressant sport som du gärna skulle vilja spela på? Eller har du kanske redan börjat göra dina första försiktiga satsningar, utan att riktigt veta hur oddsen fungerar på trav? Här ska vi ta en titt på vad du behöver veta om odds för att lyckas med ditt spel på trav. Kom ihåg att du inte kommer bli någon framgångsrik vinnare genom att enbart spika favoriter och spela på hästar med lägst odds i startfältet.

Kunskap spelar roll

I början när du börjar följa travsporten kanske du inte känner till så mycket om vare sig kuskar eller hästar. Vi rekommenderar därför att du läser på i travmagasin och på nätet, samt naturligtvis att du följer tv-sändningarna från V75 och V86. Det finns stor nytta i att ha egna kunskaper eftersom det är det som i slutändan kan guida dig rätt. Du bör nämligen skaffa dig kunskaper, läsa den statistik som finns före loppen och därefter gå på din magkänsla. Om du enbart väljer att hela tiden spika favoriter och spela på hästar med låga odds som de allra flesta spelat på, kommer du aldrig att kunna ta hem de stora vinsterna. Visst kan du vinna någon hundralapp här och någon femtiolapp där, men några jackpotvinster blir det inte.

spela på trav

Naturligtvis kan du spela några lågoddsare men du bör också se till att försöka få in några högoddsare i ditt spelsystem, för att ha en möjlighet att ta hem en vinst som du inte behöver dela med så många. Om du till exempel spelar 100 kronor på en häst som har ett odds på 6.00 kommer du att få 600 kr tillbaka om den vinner, dvs 500 kr i ren vinst. Om oddset däremot ligger på 2.50 får du 250 kr, dvs bara 150 kr i vinst. För att kunna vinna stort behöver du därför hitta högoddsarna som är värda att spela på. Kanske råkar du veta att hästen springer bättre med skor än utan, och i just det här loppet åker skorna på för första gången på tio lopp. Eller så kanske hästen visat en riktigt bra form på träning, trots svaga insatser i de senaste loppen. Med kunskap och magkänsla kan du komma långt. Leta därför efter spelvärda odds och hästar som inte nått sin maximala förmåga ännu.